Magento

Magento finns i två licenser:

  1. Betallicens: Magento Enterprise Edition (EE)
  2. Open source (OSL 3.0), Magento Community Edition (CE).

Välj Magento av rätt anledningar: Magento CE är gratis att ladda ner och använda på egen webbserver, men det är långt ifrån ett enkelt system. Det krävs avsevärd kunskap för att konfigurera och drifta Magento.

Var säker på ditt val av Magento. Magento 2 är en komplex plattform och vill du enbart sälja ett fåtal produkter på en webbplats mot en marknad kan det finnas bättre lösningar.

Open source (öppen källkod) – med för- och nackdelar

Magento CEs kod är tillgänglig för alla, byggt på delar som olika utvecklare bidragit med och består av fler än 7000 filer.

  • Funktionalitet +: Det finns ingen e-handelslösning som matchar Magento när det gäller funktionalitet eller kompatibilitet med tredjepartslösningar.
  • Flexibilitet +:  Med all kod på din server kan du ändra precis vad du vill. Magento, speciellt Magento 2 (M2), är byggt för att du ska kunna göra förändringar. Men,  ändra bara på ett sådant sätt att framtida uppdateringar är kompatibla med dina ändringar. Ändrar du i Magentos kärnkod kan ändringarna försvinna vid uppdateringar.
  • Ständiga uppdateringar –: Säkerhetshål upptäcks med jämna mellanrum. Du behöver ha en lösning som är enkel att uppdatera / patcha.
  • Buggar –: Organisationen som står bakom Magento har begränsade resurser och det dröjer innan det kommer officiella uppdateringar. M2 är relativt nytt och innehåller många buggar, dock har andra ofta haft samma problem, och då går det att läsa om problem och lösnignar på Github.